HTML

A Ló Túlsó Oldalán

Lovas nép a magyar. Lóra szálláskor mégis megesik, hogy a földön landol. A LÓ TÚLSÓ OLDALÁN.

Friss topikok

HELLO, KELLO!

2013.06.28. 15:29 :: fprot


   A Könyvtárellátó Nonprofit Kft (KELLO) szülőkhöz eljuttatott "Díjbekérő" elnevezésű hogyishívjákja befizetésre ugyan senkit nem kötelez, arra viszont mindenképp érdemes, hogy eltegyük, aztán évek múlva elővegyük, és hitetlenkedve csóváljuk fejünket a forradalmi államszervezet eme furcsa kordokumentuma fölött.
   Megszületésének közvetlen oka valószínűleg az, hogy az állam nem biztosítja a tankönyvek legyártásához és szétosztásához szükséges forgótőkét. Ehelyett azt váratlanul a szülőkkel hitelezteti meg, minthacsak egy osztálykirándulásról lenne szó.

Kello.jpg


   A nagy mű néhány veretes sora elég ahhoz, hogy némi fogalmunk legyen arról, milyen műveletlen és tisztességtelen figurákkal tölti fel az uralkodó párt az általa létrehozott intézményeket.


"Jelen Díjbekérő ellenértékét a fent megjelölt bankszámlára történő átutalással is teljesítheti"


   Hiába a rengeteg gazdasági diplomás állásnélküli, A KELLO-nál nem sikerült egyet sem alkalmazni. A díjbekérő "ellenértéke" valószínűleg nem rúg vagy harmincezer forintra; de nem is szoktuk teljesíteni, legfeljebb kifizetni.


"Amennyiben tankönyvcsomag ellenértéke a határidőig nem kerül kiegyenlítésre, abban az esetben a tankönyvcsomag átadása a tanévkezdéskor nem garantálható." (piros betűs kiemelés!)


    Békéljünk meg azzal a tudattal, hogy a diplomán túl a magyar nyelv érettségi sem követelmény a KELLO vezetői számára. Ami azonban elengedhetetlen pozíciójuk betöltéséhez, az a gátlástalan politikai yuppie-k üzleti-gazdasági etikáról alkotott torz felfogásával való feltétlen azonosulás. Ebbe a világképbe bőven belefér a szerződési feltételek erőből történő diktálása, a vételár teljes összegének kizsarolása jóval a teljesítés időpontja előtt, azzal az útonálló módszerrel, amivel az állami nyugdíjhányad elvesztésével fenyegették annak idején a magánnyugdíj-pénztári megtakarításukról önként lemondani nem akarókat.
   Ostoba emberekben a gyenge felfogóképesség gyakran erős önérzettel párosul, így az ilyen és ehhez hasonló kritikák leperegnek, hacsak nem vegyítjük mondandónkat becsületsértő kifejezésekkel. A lényeget azonban így sem fogják megérteni. Nem marad hát más, minthogy reménykedjünk, a sok etika óra évek múlva meghozza áldásos gyümölcsét.

Szólj hozzá!

Címkék: tankönyv kello

A bejegyzés trackback címe:

https://tulliheg.blog.hu/api/trackback/id/tr425382247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása