HTML

A Ló Túlsó Oldalán

Lovas nép a magyar. Lóra szálláskor mégis megesik, hogy a földön landol. A LÓ TÚLSÓ OLDALÁN.

Friss topikok

Mr. Kovács esete a CNN-nel

2016.10.03. 22:36 :: fprot

Nehéz a pártvezérek dolga. Nagy meló hozzáértő kádereket találni, akikre nyugodtan rá lehet bízni mindenfélét, értelmesek, rokonszenvesek, meg minden.
Szerintem Vona Gábor bőven tudna erről mesélni, aki mostanság eszébe vette, hogy kormányzóképes csapattá bővíti a Jobbik káderbázisát. Mondjuk, vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy képes-e felfogni, milyen emberekre is van tulajdonképpen szüksége, vagy csak olyan halvány fogalmai vannak, mint az újgazdag sznobnak, aki műtárgyat szeretne vásárolni. Legyen jó régi és persze drága. Meg legyen rajta lila ruha, aber natürlich.
Szóval kell a tehetséges ember Fideszéknél is, például amikor külföldi tévécsatornákon kell élő adásban válaszolgatni barátságtalan műsorvezetők provokatív kérdéseire.
Múlt héten Szíjártó égett be a BBC-n. A tragédia nem az, hogy láthatóan nem volt még képes a külügyminiszteri zakóba belenőni. Nem, a gáz sokkal inkább az, hogy NEM KÉSZÜLT FEL a fiatalember.
Talán, ha a külügyi háttérstábjának kiválogatásakor nem a futsal-barátság jelentené az egyik legfőbb szempontot, ez az interjú is jobban sikerült volna.
Egyébként meglepően sok szervezet felelős vezetője fedezte már fel, hogy leghasznosabb munkatársait nem feltétlenül kell kedvelnie is egyúttal.
Mondjuk, ezen szervezetek egyike sem magyar politikai párt. Náluk a normális, időben és térben korlátozott lojalitást meghaladó, totális, látványosan és gyakran kinyilvánított hűség az elvárás. Ez az, amit mi, kívülállók fenék- vagy talpnyalásnak hívunk. Pedig az ilyesmi már a magukra valamit adó maffia-vezésreknek is terhes. Ennél ők is többet várnak el. (Megmondjam, mi vagy Bugsy?)
Az ideális Fidesz káder látszólag egy dologban tehetséges igazán: az átlagot meghaladó mértékben képes dolgokat átnevezni, legyen akár szó közterületről vagy állami hivatalról. Ezzel szemben az évek során rengeteg gagyi dolog került ki a kezük közül, többek közt himalájányi selejt törvényt gyártottak. A személyes kedvencem, amikor elintézték, hogy a fizetett szabadság díja - ja, ezt is átnevezték - függvénye lett annak, hány napos az adott hónap!
A legutóbbi bravúrjuk a referendum-részvételi arány optimalizációjának magasiskolája, amely olyan hatákonyan használta fel a ráfodított tizenvalahány-milliárdot, ahogy egy átkosbeli ZIL teherautó a beletöltött benzint.
És akkor itt jön tegnap ez a szegény Kovács Zoltán, kormányzati mittudomén micsoda, és a nem különösen rokonszenves, és főleg nem elfogulatlan (egymás közt: nem is túl okos) Christiane Amanpour kérdéseire meg sem mukkan, csak áll ott a szerencsétlen. A végén már a beszélgetésbe szintén bekapcsolt Eleni Tsakopoulos Kounalakis, korábbi amerikai nagykövet védte egy gondolat erejéig a magyarokat. Amanpour Mr. Kovácsot kérdezte, mit felel a "vádakra". "Tzatzikipoulos" asszony jóindulatúan kimentette; mondván a magyarok az úniós döntéseket igyekeznek csupán befolyásolni.
Mr. Kovácsnak csak a szokásos gréko-románozásra, illetve júdeo-krisztiánozásra futotta. Pedig micsoda remek lehetőség lett volna frappánsan összefoglani a világ CNN-hívői előtt hogy Magyarország a még csak épphogy megszerzett önrendelkezését bizonyos, intim kérdésekben még szeretné egy darabig gyakorolni, mielőtt újra valamelyik nagyhatalom kényszerű vagy elvtelen csatlósává válik. Biztos vagyok, hogy rengeteg néző megértését elnyerhettük volna. Olyanokét, akik annyit tudnak a magyar történelemről, hogy 56; ami nagyjából egyenértékű az egyszeri germán turista tschikosch-gulasch sztereotípiájával.
Csakhogy erre rendesen fel kellett volna készülni. Még az angol is jobban ment volna, fogadok. Más is így csinálja, nem ez az anyanyelvünk.
Igy viszont Mr.Kovács a műsorvezető és a nagykövetasszony mellett olyan szánalmasan magányos ember benyomását keltette, mint amilyen magányos lesz lassan a Magyar Köztársaság, még akkor is, ha átnevezzük Magyarországra, amíg ilyen emberekre van rábízva, hogy külföldön képviseljék.

hqdefault.jpg

komment

Címkék: kvóta CNN Kounalakis

A bejegyzés trackback címe:

https://tulliheg.blog.hu/api/trackback/id/tr711764797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása