HTML

A Ló Túlsó Oldalán

Lovas nép a magyar. Lóra szálláskor mégis megesik, hogy a földön landol. A LÓ TÚLSÓ OLDALÁN.

Friss topikok

Gyulay dohánykombinát

2013.05.25. 13:38 :: fprot

    Olyan időket élünk, amikor a piacgazdaságért hajdan lelkesen küzdő KISZ-eseink úgy határoznak, hogy helyesebb ezt-azt újra állami tulajdonba venni. Bizonyára feszélyezte már tisztességtelenségben megöregedett ifjú rendszerváltóinkat a tény, hogy míg ők szántók, erdők, tavak, szőlők birtokosaivá váltak, addig az istenadta népnek korábban közösnek mondott javainkból nem sok jutott. Elérkezettnek látták hát az időt, hogy az egyszerű honpolgár is magáénak mondhasson egy darabkát nemzetünk vagyonából. No nem a szőke olaj hasznát osztják meg velünk. Vettek inkább nekünk MAL-t meg MOL-t. A cafeteria utalványainkon sem a  kapitalisták gazdagodnak; Németh Lászlóné miniszter asszonyunk pedig már a jól megpuhított külföldi tulajdonú közműcégek kivásárlását tervezgeti; és ha tartja a tempót, még ebben az évtizedben lediplomázik.
    A méltányolható törekvések felett érzett örömöt némileg rontja az a tudat, hogy minden egyes új közös szerzeményünkhöz egy újabb "nemzeti" jelzővel felaggatott koordinációs vízfej szükségeltetik. Ezek pedig emberemlékezet óta a PÁRT csókosainak legideálisabb leszállópályái voltak.
    Itt van például ez a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. , amit sebtiben gründoltak a dohány-kis(nagy?)kereskedem államosításának levezénylése céljából. Aztán tettek az élére egy snájdig olimpiai bajnok kajakozót, akinek persze előre megírták a szerepét. Gyulay Zsolt pedig szépen felolvasta a szöveget, hogyaztmondja:


"Újraosztjuk ezt a piacot, és megpróbálunk hátrányos helyzetűeket, munkanélkülieket, csökkent munkaképességűeket, és hazai családi vállalkozásokat lehetőséghez juttatni."
"A pályázatok elbírálásának legfontosabb szempontja az üzleti terv lesz."


    Azt ugye, mindannyian elhisszük Gyulay úrnak, hogy a pályázatok elbírálása politikai befolyástól mentesen zajlott. Hogyan is történhetne másképp magyarhonban?  Mennyire komolyan vehető azonban az üzleti terv súlyáról tett kijelentése annak fényében, hogy a trafikengedélyek odaítélése óta a garantált árrést és a termékkört, a feje felett átnyúlva  jelentősen megváltoztatták?
Miért is jut az eszembe a következő dalszöveg?
"Bábu vagy, bábu vagy, valaki irányít...."
marionett-bábu-194x300.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tulliheg.blog.hu/api/trackback/id/tr195317521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2013.05.26. 22:27:24

Majd ha lesznek gondolataid is, akkor írj valamit, mert ez így egy hatalmas nulla!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.26. 22:28:04

Megkérdezném az agyhalott bolsevik hívőket, hogy hogyan néz ki az az üzleti terv, ahol nincs meg az illető gyakorlata, tudása és olyan aprósága, mint pl. a telephely, azaz a bolt.
Márpedig sokan most keresik a boltok helyét, hogy nyertek... 18 éves legényke, akinél az apuka narancsbolsi pártcsinovnyik biztosan jobban fogja majd árulni a dohányt, mint adott esetben az a 20 éve ezzel foglalkozó, nem pártseggdugasz, aki nem nyert.
Értem én... KOMOLYAN!

sárkányfő 2013.05.26. 22:28:25

Az eset kapcsán az a nagyon érdekes, hogy már majd egy hete az egész ország hallgathatja a neten a hangfelvételt, amely nemcsak a politikai alapú szervezett osztogatást, azaz a politikai korrupciót és maffia-bűncselekményt bizonyítja, és bizonyítja azt is, hogy a pesti központból ki- majd visszakerültek az adatok. És ezek után sehol a rendőrség, sehol a maszkos kommandósok, hogy bilincsben elvigyék a fideszbűnözőket. A maffidesz a törvény felett áll, nekik szabad lopni, fosztogatni.

Ennyit a "független" ügyészségről, rendőrségről (hogy a Szájerné alá rendelt bíróságokról ne is beszéljünk).

Ja, még egy: ennyit a fideszesek moralitásáról. Míg kórusban hörögnek (hol joggal, hol nem) mindig, ha a szociknál látnak mutyit, most kussolnak, mélyen mint a sír. Ez azt bizonyítja, hogy valójában soha nem volt semmi bajuk semmilyen lopással, korrupcióval. vagyis volt bajuk, de nem a lopás, hanem hogy nem fideszes lop. Mert ha fideszes teszi, azzal semmi bajuk.

nu pagagyí 2013.05.26. 22:30:06

Csak egy kérdésre kellene válaszolnia Gyulaynak. Ki a felelős azért, hogy cégétől illetéktelenek hozzájutottak a pályázatra jelentkezők névsorához és még az elbírálást is befolyásolhatták? Nem kell válaszolnia, nyilvánvaló. Gyulay nincs tisztában azzal, hogy közvagyont kezel, leszarja ennek az országnak a polgárait. Minimum börtönben a helye.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.05.27. 06:39:38

a szerzo most olcson lovagolhatja meg ezt a temat, egy deka munkat ( szellemi toket ) nem kell befektetni, a siker garantalt.

kovetkezo cikk:

"Fidesz?? Na NE mar! Dohanymutyi!!! ( ki lehet egesziteni a cimet tetszoleges szamu kerdojellel )

persze tudjuk hogy mutyi van, meg sundambundam, de azert lehet errol szinvonalasabbat is irni.

poppara 2013.05.27. 19:21:46

A bábu vagy, amúgy a KFT dala a '80-asok elejéről. www.youtube.com/watch?v=XFWPW5NUec4
süti beállítások módosítása