HTML

A Ló Túlsó Oldalán

Lovas nép a magyar. Lóra szálláskor mégis megesik, hogy a földön landol. A LÓ TÚLSÓ OLDALÁN.

Friss topikok

Mesterházy Mester házi feladata

2013.08.13. 17:28 :: fprot

      A feladat adva van. Meg kell nyerni a választásokat. Ehhez viszont nagyot kell ám durrantani! Vajon mi lehet az a téma, ami akkorát szól, hogy a szele a szavazófülkékig fújja az apátiába süllyedt tömegeket? A pénz, mi más?
      Mesterházy Attila mostanáig hibátlanul teljesítette az MSZP nagy öregjei által rábízott  missziót; fáradhatatlanul igyekszik meggyőzni reménybeli választóit arról, hogy pártja, amely nemrég még mindennemű haladás és reform legfőbb kerékkötője volt, mára valami csoda folytán a jövő letéteményesévé vált.  Ha még lenne erre a munkára pár éve, valószínűleg elegen hinnének is neki. Az idő viszont szorít, így ebben a cseppet sem irigylésre méltó helyzetben meglehet, kénytelen  lesz a politika tömegpusztító fegyveréhez nyúlni:  a szociális demagógiához. A középpontba várhatóan a személyi jövedelemadó kérdése fog kerülni. Már most látszik, hogy az egykulcsos SZJA kedvezményezetteinek célkeresztbe állítása nagyobb támogatottságot generál, mint a Fidesz-KDNP által elkövetett tengernyi disznóság bármelyikének felemlegetése.

burglarkeys.jpg
      Az olyan témák, mint az általános és szakiskolák egyházi lenyúlása, az állami hírműsorok észak-koreai színvonalra züllesztése, buta pénzügypolitika együtt sem képes azt az elementáris társadalmi ellenérzést kiváltani, ami a jelenlegi kurzus leváltásához szükségeltetne.
      Az alkotmány összebuherálása, a bíróságok gyámság alá helyezése, a Klubrádió elleni nemtelen harc, egyes egyházak jogfosztása és hasonlók pedig tényleg csak egy viszonylag szűk értelmiségi kisebbség vérnyomását emelik meg jelentősebben. Talán a Kádár-rendszer tette velünk, de a magyar nemzet már rég nem olyan érzékeny a saját szabadságának ügyére, mint ahogy azt magunkról oly büszkén hisszük. A mai magyar generációk szinte kizárólagos szükséglete a fogyasztói társadalomban elfoglalt hely megőrzése, vagy újbóli visszaszerzése. A fiatal értelmiség, amely korokon át az egyéni és nemzeti szabadság élharcosa volt, ma megelégedni látszik azzal is, ha kiharcol magának egy megegyezést felvételi keretszámokról. A liberalizmus számukra leginkább már csak a szórakozás szabadságát jelenti.
      A nyugdíjuktól megfosztott rokkantak, a trafik- és földosztás károsultjainak csoportérdekei nem nagyíthatók fel össztársadalmi problémává olyan közegben, ahol mindenki csak a saját sebét nyalogatja. Még kevésbé azok között, akik igyekeznek beilleszkedni vagy már integrálódtak is az újfeudalista orbáni rendszer hierarchiájába.
      Itt, kérem, csak egy járható út maradt: totális össztűz az átlagos vagy azt meghaladó jövedelmüket bevalló adózókra; azzal, hogy őket nemes egyszerűséggel "legazdagozzuk";  és a megkeresett jövedelmükből korábban elszivattyúzott rész bűnös visszatartására  kenjük az ország minden nyűgét-baját.
      Senki józanul nem állíthatja, hogy a Fidesz egykulcsosa megvalósítaná az igazságos közteherviselést, ami egyébként is csak egy utópia. A valódi családi adózás helyett a diszkriminatív "gyerekkedvezményt" kaptuk; és a létminimum alatt élőktől sem várhatjuk, hogy ugyanolyan arányban adózzanak, mint azok, akiknek még nem szaladt ki  a lába alól a talaj. A söralátétről most ne is beszéljünk.
      Ellenben demokrata legyen a talpán, aki a Fidesz leváltása érdekében hajlandó elfeledkezni  arról, hogy amikor évente emelkedett a magas keresetűek adóterhelése, akkor is csak mélyebbre és mélyebbre süllyedt az ország az adósságban.  Elfeledkezni arról a rejtett adókulcsról, amivel a  "gazdag" adózó  elvesztett számos, a  jövedelemhez kötött kedvezményt.  Elfeledkezni arról, hogy az egykulcsos SZJA 2010-ben történt drasztikus és hebehurgya bevezetése előtt megtörténhetett, hogy két átlagos keresetű szülő családjában több került az asztalra, mint ahol ugyanazt a bruttó összeget az egyik "gazdag" szülő kereste meg. Meg arról a tényről is, hogy állami újraelosztásnak semmi köze sincs a társadalmi szolidaritáshoz, hiszen senki nem kapott még köszönőlevelet, aki az extraadóival indirekt módon állítólag a szegényeket támogatta.
       Vagy hát ne legyen demokrata, csak legalább irigy. Na, ez már egy olyan közös tulajdonságunk, amire lehet nemzeti összefogást alapozni.
       Érdekes lesz megfigyelni, hogy az ellenzéki koalíció retorikájában hogyan fog megjelenni a téma. Úgy tűnik, Bajnai Gordon mérsékeltebb véleményt képvisel; szerinte nem térhetünk vissza a 2010 előtti időszak túladóztató gyakorlatához, mert az tisztességtelen volt. Mesterházy Attila nemrég megjelent "Tizenöt tézisében" szintén lágyabb húrokat penget, igyekezve nem elpuskázni az esélyt a középosztálybeli szavazók bizalmának visszaszerzésére. Gyanítható azonban, hogy a kampány előrehaladtával rá fog kényszerülni, hogy feladja a kettős beszédet, és a nyerő választási szlogennél marad: "Fizessenek a gazdagok!" És a "gazdagok" - mint mindig - most is fizetni fognak, mint a huszártiszt. Próbáljanak csak mást tenni a disznók.

17 komment · 1 trackback

Címkék: MSZP Mesterházy Attila SZJA

A bejegyzés trackback címe:

https://tulliheg.blog.hu/api/trackback/id/tr595459330

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.14. 12:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.13. 19:36:27

Régi orosz vicc:

1917 februárja, tüntetés Szentpéterváron. Az arisztokrata hallja a zajt, szól az inasának, hogy nézze meg kik tüntetnek.

- A kommunisták - jön vissza az inas.

- Na és mit akarnak?

- Azt, hogy ne legyenek többé gazdagok.

- Furcsák ezek a kommunisták, miért nem azt akarják, hogy ne legyenek többé szegények...

*

Szóval máig ez a marxizmus logikája, s ez a marxista fertő mérgezi a lelkeket.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.08.13. 22:16:38

Mesterházi is csak egyike azoknak a francia forradalmároknak, akik elhazudják a társadalom szakrális hierarchiáját! Ne higgyetek az egyenlősítőknek, több szakralitást a magyar politikába!

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/08/a-ganajturok-helye-szakralis.html

vkaresz6 2013.08.13. 22:16:46

" Az olyan témák, mint az általános és szakiskolák egyházi lenyúlása, az állami hírműsorok észak-koreai színvonalra züllesztése, buta pénzügypolitika együtt sem képes azt az elementáris társadalmi ellenérzést kiváltani, ami a jelenlegi kurzus leváltásához szükségeltetne. "

Tökéletes problémafelvetés, bár én az ellenzékre sem bíznám ezeket a feladatokat.

vkaresz6 2013.08.13. 22:24:01

@vkaresz6: A cikket végigolvasva kimeríti azt a fogalmat amit én a fidesz troll néven jellemznék ellenkező előjellel. Nem akarok 2 oldalas kommentet írni nem is részletezem. A világ nem fekete és fehér tessék komplex véleményt alkotni nem pedig a kormányt negálni.

Mielőtt fidesz bértrollnoknak neveznétek tessék pár előző kommentemet is megnézni.

zobod 2013.08.13. 22:38:56

Van az ismeretségi körömben pár, nem éppen fideszes illető, aki kvalifikált munkavállalóként az egykulcsos adóban 2010 óta végre kompenzálást nyert a korábbi időszak kizsebeléses politikájáért. Nos, tőlük egyre gyakrabban hallom, hogy nincs kire szavazni, inkább nem mennek el 2014-ben. Ha az mszp akar egyáltalán középosztálybeli szavazót, akkor erről az egykulcsos témáról le kell jönnie.

Ad Dio 2013.08.13. 22:41:50

@vkaresz6:

"A világ nem fekete és fehér tessék komplex véleményt alkotni nem pedig a kormányt negálni."

Ne legyenelek túlzott elvárásaid: egy választási kampány "dübörög" éppen alattunk. Az eddig is csak hellyel-közzel kitapintható objektivítás most majd áprilisig elillant mintha soh'se lett volna. Ez van: hátradőlni, popcon a jobb kézbe, kóla a másikba (vagy fordítva), és lehet röhögni az iszapbírkózáson. Egy biztos: innentől senki egyetlen árva ténymorzsát, vagy komolyan vehető tervet nem fog hallani a választásokig. Lehet figyelni azt amit a bűvész hölgyek és urak tesznek, illetve emlékezetbe idézni azt amit tettek amikor tehették. Mert a szavak menthetetlenül elcédásodnak, blogon innen és túl...

Jó estét, jó szurkolást!...

Emiksz 2013.08.13. 22:48:18

Amíg a T. Választópolgár keveri milliárd és a millió fogalmát, addig ne várjunk gazdasági jellegű vitákat a közpolitikában.
Marad a demagógia. Én is így csinálnám.

Muzsikok közt 2013.08.14. 00:03:29

''Már most látszik, hogy az egykulcsos SZJA kedvezményezetteinek célkeresztbe állítása nagyobb támogatottságot generál, mint''

- Ez miből látszik? Bajnai vagy a Maszop mélyrepüléséből?

''a magyar nemzet már rég nem olyan érzékeny a saját szabadságának ügyére, mint ahogy azt magunkról oly büszkén hisszük.''

- 2006 olyan rég volt? Jó lenne elfelejteni mi?

''A valódi családi adózás helyett a diszkriminatív "gyerekkedvezményt" kaptuk''

- Ti buzik nem nyugszotok bele.

''és a létminimum alatt élőktől sem várhatjuk, hogy ugyanolyan arányban adózzanak, mint azok, akiknek még nem szaladt ki a lába alól a talaj.''

- De még mennyire hogy elvárjuk!

''Vagy hát ne legyen demokrata, csak legalább irigy. Na, ez már egy olyan közös tulajdonságunk, amire lehet nemzeti összefogást alapozni.''

- Kurvajól öszefogtatok hallom.

''És a "gazdagok" - mint mindig - most is fizetni fognak, mint a huszártiszt.''

- Igy igaz marad a Fidesz meg a bankadó.

vkaresz6 2013.08.14. 00:49:53

@Emiksz: T2gyük kissé fentebb a lécet. Amíg az " államadósság sosem lesz 0" típusú kérdések léteznek, ne várjunk javulást. Gyalázat ami egyesek fejében van, és nem valamiféle ballib baromságról beszélek, hanem a konkrétan elhangzó kérdésről "mikor lesz az államadósság 0?". "Hát.... sohaXD"

@Zuckerbrot: Míg Emiksz nek írtam a kommentet tök jól eldöntöttem milyen egyet értő kommentet fogok neked írni de aztán elolvastam a 2. majd a 3. bekezdést is a kommentedben(bár a több kulcs mellett vagyok de a megjegyzés találó). Had ne jellemezzem az első megjegyzés után lévő részeket. Javaslom olvasd újra holnap józanul és ha úgy is megfelelőnek találod bújj el rendkívül mélyre, mert így kb annyit segítesz a fidesznek mint gyurcsány és bajnai jelenléte együtt a baloldalnak.

bioLarzen 2013.08.14. 01:13:56

Remek lesz: már előre látom, hogy most, az amúgy jelentéktelen időközi választáson aratott "siker" után vagy 2 hónapig megint úgy jön ki az MSZP minden megszólalásában, hogy ők az istencsászárok, és ezért értelemszerűen csak és kizárólag ők vezethetik ezt az országot - ezért mindenkinek kuss és minden más párt örüljön, ha a nagy MSZPegyáltalán szóba áll velük.

Eredmény: egy "falusi" győzelem miatt megint hónapokat késik az érdemi ellenzéki egyeztetés megkezdődése, mert most majd minimum novemberig az MSZP csak úgy lesz hajlandóü bármilyen párbeszédre, ha már a preambulumban bevésik, hogy minden érdemi pozícióra az MSZP jelöl, az együttműködés neve MSZP lesz, és a közös jelöltek - mind MSZP-tag - az MSZP logója alatt indulnak...

bio

kiwirágós kivirradtig 2013.08.14. 04:10:55

Azért havi 500 ezer forintot ne tekintsünk már magas keresetnek.
Tőlünk nyugatabbra egy egyszerű gyári munkás a másfélszeresét keresi.

Másrészt Mesterházy egy jelentéktelen és jellegtelen senki, annyira nulla, hogy nem is látszik, vele nem lehet választást nyerni. Kell keresnie az MSZP-nek egy Gyurcsány szinten karakán, csak kevésbé hülye embert, akire ha mond valamit, oda kell figyelni.
Mesterházy nem ilyen.

Első lépésként eleve ki kéne rúgnia a picsába az MSZP "nagy öregjeit" (valójában már 2010-ben ki kellett volna, a vesztes választások után másnap), akik csak lefelé húzzák a pártot, Kovács Lacafacától Lendvai Ildikóig, megköszönni az eddigi közreműködést, és nyugdíjba küldeni mindet, aki 2010 előtt bármilyen pozíciót betöltött. Máshogy nem fog menni.

Az ellenzéknek eleve csak akkor van esélye, ha össze tudnak fogni, és együtt indulni. Ha külön indul 200 hangyafasznyi párt, azzal csak a Fideszt erősítik. Kár, hogy ezt egyik barom sem látja be ott fent.

Illetve Bajnai igen, csak ennél tovább lépni ő sem tudott tavaly október 23. óta. Eleve rossz irányban indult, és rohadtul nem látom sem a Fidesz folyamatos és kíméletlen kritikáját, amire szükség lenne minden balfasz húzásuk után (van elég), sem a mérsékelt, a Fideszből kiábrándult jobboldaliak (szintén van elég, nem csak ilyen kilúgozott fejű - agyút nem mondanék, ahhoz legalább kiindulásként kellett volna némi agy - barmok, mint itt a Zuckerbrot nicknévre hallgató idióta) meggyőzésére irányuló kísérletek nyomát sem.

Ez így teljesen reménytelen, ha még ebben az évben nem csinálnak valami tényleg érdemlegest, buknak, a narancsos faszkalapok meg totál tönkrevágják az országot a következő négy évben.
(Másik megoldás: Orbánt lelövetni/halálos autóbaleseteztetni, lehetőleg október 23. és karácsony között. Ennél nagyobb és értékesebb ajándékot a Mikulás-Jézuska kombó nem nagyon hozhatna az országnak erre az évszázadra.)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hehe, és a "komcsik" (valójában inkább szocialisták) el is érték a céljukat. Egy idő után nem voltak többé gazdagok a szocialista országokban. :-)

@zobod:
Nekem sajnos nincs olyan ismerősöm, aki ilyeneket tud hazudni, mint te.
Merthogy kompenzálást azok kaptak, akiknek a bruttója 400 ezer forint fölött volt.
És lássuk be, ez még középvezetői beosztásban sem túl gyakori Magyarországon. A többieknek - némi fideszes fenyegetőzés után, mikor rájött az Orbán-féle rablóbanda, hogy mi a valós helyzet, és mi a következménye a faszságaiknak - a vállalat kompenzálta a bérét azért, hogy ne csökkenjen a korábbihoz képest.

@vkaresz6:
Hagyd, ennek mindegy, csak Orbán seggét nyalhassa. Esze sosem volt egy mákszemnyi sem.

@Zuckerbrot:
Hát öcsém, csak azért nem mondom, hogy ostoba vagy, mint a fosos segg, mert sértés lenne a fosos seggek számára.
Tudod, azoknak a fosos seggeknek a számára, amelyeket folyamatosan nyalsz gőzerővel, minden egyes hozzászólásodban.

kiwirágós kivirradtig 2013.08.14. 04:11:54

@bioLarzen:
Igen, és így basznak ki magukkal, másokkal és az ország népével.

Ajtony 2013.08.14. 08:16:30

@vkaresz6: Észak-Koreai akkor volt a közmédia, amikor Gyárfás pártkeltéje hitbizományba vette a reggeli műsorsávot. Az egyházak suli-lenyúlása: MagyarB-HillerP reformjai sok iskolát vágtak haza. A bezárás alternatívájaként jelent meg több egyház fenntartóként - csendesen jegyzem meg, a ballib elit által favorizált liberálisnak tartott országokban a minőségi oktatás jelképeiként a mai magyar esetszámnál jóval nagyobb arányban van az oktatás egyházi kézben - előnyeik: 1. gazdálkodnak, nem úgy mint a pedagógusból kinőtt igazgatók az állami szektorban. 2. Az oktatás minősége miatt általában keresett sulik, túljelentkezéssel. 3. A neveléssel is foglalkoznak az állami sulikkal ellentétben. Igaz, nem említed, de nem akarok külön postot szánni a témának: a Klubrádió egy vicc. Egy kereskedelmi adó szerezzen bevételt és éljen meg abból. Eddig is a balliberális kormányok tették állami csecsre, és az tartotta életben. Az nonszensz, hogy a koncessziós díj befizetési kötelezettsége csak rájuk nem vonatkozik - egyébként a szocialista-liberális 1,5 milliós szavazóbázisának havonta egy szál cigeratta árát kéne bedobni és a legjobban fizető adó lehetne - bár ma is ott keresnek a legtöbbet a kiszuperált politikai kalandorok

Ajtony 2013.08.14. 08:25:50

@zobod: nem jön le róla, sőt, ismét a sültgalambváró tömegeknek fog játszani. A száznaposban kiosztja a négy évre tervezett hitelfelvételt előre, és boldogan sarcolja azokat, akik még hajlandóak dolgozni.

bioLarzen 2013.08.14. 13:15:43

@kiwirágós kivirradtig:
"Azért havi 500 ezer forintot ne tekintsünk már magas keresetnek.
Tőlünk nyugatabbra egy egyszerű gyári munkás a másfélszeresét keresi."

De miért egy másik ország keresetéhez hasonlítod? Ilyen alapon a nyáron nem alacsony az 5 fokos hőmérséklet, mert az Antarktiszon ennél hidegebb van :D

Klasszikus csapda, amikor az almát hasonlyítják a körtéhez, mondván, mindkettő gyümölcs... ennek klasszikus példája a "egy német nyugdíjas tízszer annyi nyugdíjat kap mint egy magyar" - tény, de ő Németországban él, vásárol, fizet rezsit stb., míg a magyar melós Magyarországon. A magyarországi szőkék számát sem érdemes a svédországi szőkék számával összehasonlítani...

bio

Sándor Takács 2013.08.14. 16:11:47

Fijúg! Tóta w. szintjére nem kéne süllyedni.
A hozzá szólások lakossági közteher viselés szempontjából többségében vagy szoc.demegógok vagy infantilisek.
Az arányos közteher viselést ki kell terjeszteni lakosság, mikróváll.,nagy váll., pénzintézetek.Ezen el kellene gondolkodni egy picinyt. Megj. A tehetősek a tb. hozzá járulást 600 eFt fölött is arányosan fizetik, most már. Gyerek kedvezmény kiterjesztése is indul. Ugye utáljátok a koherensen felépített közfelelős rendet. Uff...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.08.16. 06:14:47

nagyon kilóg a lóláb, hogy te csak egy önző, kis hülye gazdag vagy, és saját sebedet nyalogatva bármilyen baromságot leírsz.
süti beállítások módosítása