HTML

A Ló Túlsó Oldalán

Lovas nép a magyar. Lóra szálláskor mégis megesik, hogy a földön landol. A LÓ TÚLSÓ OLDALÁN.

Friss topikok

Liberális közkút és fasiszta szűkítő

2013.08.06. 19:55 :: fprot

       Az emberek többségének megvan a magához való esze. Akinek meg nincs, az fog magának egy rokonszeves izmust, aztán követi, mint egy szamárvezetőt.
Hagy említsek fel két közelmúltbeli példát, amely történetesen liberál-izmussal vezérelt kobakok működési elvére világít rá.
      Egy felvállaltan liberális blog szerzője (Liberálisok blogja, Vatai Szabolcs)  az ózdi közkutaknál történt vízkorlátozást a fasizmus megjelenésének biztos jeleként értékeli. Hümm. Tehát, ha villanyvezetéket húznak az utcánkban, akkor hamarosan beköszönt a kommunizmus? A feltűnéskeltés nem bűn. A fasizmus szót feltűnéskeltésre használni viszont nem túl ízléses dolog. Meg nem is nagyon bölcs. Vannak, akik mindenre, ami jár, repül vagy úszik azonnal ráhúzzák a fasiszta jelzőt. Olcsó hangulatvadász módszer ez, de hagyjuk meg a választási kampánytűzben égő pártaktivistáknak, akik hányták már ezt az átkot bő tíz éven keresztül Orbánra is. Okkal feltételezhető, hogy  a vezér radikalizálódásához ez jelentősen hozzájárult, nyögi is majd' az egész ország mély gyűlöletéből fakadó irracionális kampfjának következményeit.

20100508.jpg


       Amúgy a fasizmus fogalmának definiálásával sokan megpróbálkoztak már, általában ennél nagyobb sikerrel. Hagy tegyek én is egy próbát: "Tömegtámogatás populista módszerekkel történő kiépítése a hatalom megszerzésére céljából; mellyel élve emberek csoportjait jó hírüktől, emberi méltóságuktól, szabadságuktól, javaiktól vagy akár életüktől is megfoszthatják."  Na jó, biztos lehet ennél is jobbat írni.
    

       Egy másik kedves történet a méltatlanul sok támadást elszenvedett Klubrádió délelőtti beszélgetős műsorában esett meg, az elmúlt héten. A műsorvezetők és az átlátszó.hu oknyomozó újságírója percekig lovagolt egy eseten, amikor is egy ikerpár édesanyja nehézségbe ütközött napi betevő nikotinadagjának megszerzésekor, mert a csecsemőket kint kellett volna hagynia a nemzeti dohánybolt előtt. A "nemzet dohánya" körüli abszurd manővereket ostorozni erkölcsi kötelesség (a LóTúlsóOldalán igyekezett is kivenni részét, a maga szerény eszközeivel), azonban túlzás lenne azt állítani, hogy a dohányos anyukák jogsérelme lenne a legnagyobb, amely emberrel esett, mióta Magyarország 2010-ben elindult vissza a középkorba. Különösen ott nem, ahol a gyerek is szívhatja anyu cigifüstjét.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tulliheg.blog.hu/api/trackback/id/tr435448078

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.07. 09:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.08.08. 20:58:17

Nem kéne ennyire lenézni még a birkákat is.Lehet hogy azok intellektusa is megugor tégedet.Törvényt sért a dolog amikor kánikulában vízosztásra törvényileg kötelezett UV riadó idején közkutakat zár el.Ha problémás neked hogy felfogd,maradj csendben.Törvény sértésen túl is szimplán pitijáner szarrágás,pár milkáért magadra borítani a szaros csillét.Leg hülyébbek is tudják,hogy a romákat qrtatni nem szabad,mert az egész világ rajtad fogja köszörülni a nyelvét,még ha nagy részt igazad is lenne.Ez az eset pedig arra volt igazán jó,hogy hová tünt a svájciak pénze amiből 1000 évre kitelne a víz számla!
süti beállítások módosítása