HTML

A Ló Túlsó Oldalán

Lovas nép a magyar. Lóra szálláskor mégis megesik, hogy a földön landol. A LÓ TÚLSÓ OLDALÁN.

Friss topikok

Terror a törvényszéken

2017.06.11. 20:05 :: fprot

Ha valaki nem olvasta volna:

Megválnak a vezetőtől, aki betiltotta a pletykálkodást a Fővárosi Törvényszéken


Tehát a belső utasítás szerzőjét szinte azonnal kirúgták. Én viszont azt gyanítom, hogy inkább kitüntetést érdemelne. A helyzet az, hogy az igazgatóhelyettes asszony munkatársai irányában megfogalmazott elvárásainak egyikébe sem lehet belekötni anélkül, hogy az ember el ne árulná magáról, hogy még életében nem járt munkahelyen. És most valódi munkáról beszélek, nem pedig egy sóhivatalra gondolok, mint amilyennek a történetből megismertem a Fővárosi Törvényszéket.
1. Tízezrek dolgoznak ma Magyarországon úgy, hogy nem csak a dohányzás rendje van beszabályozva, hanem még a vizeletürítés ideje is. Aztán van egy olyan, tekintélyes számú csoport is, aminek tagjai önmagukat korlátozzák be a fecsegésre és dohányzásra fordított idő tekintetében, azon egyszerű oknál fogva, mert máskülönben nem készülnek el a munkájukkal. Ez megint egy hosszú történethez vezetne arról, hogy mi a különbség a "dolgozni" és a "megcsinálni" között, de ebbe most ne menjünk bele. Visszatérve inkább a cigarettaszünethez, bizonyos területeken, például a közoktatásban már régen fel kellett volna szólítani az oktató-nevelő tevékenységet művelőket a dohányzásról való teljes leszokásra, és nem elsősorban az elvesztegetett munkaidő miatt.
2. Ami a belépőkártya ebéd és szünetek alkalmával történő "lehúzását" illeti, nos, ez szintén nem ismeretlen eljárás termelővállalatoknál a nettó munkaidő ellenőrzésére.
3. A számítógépet 16:00-kor kikapcsolni, és csak utána kezdeni a szedelőzködést? Hát ez már igazi rabszolgaság, és ezt Kunta Kinte és Isaura is elismerné.
4. Szintén "hatalmas felháborodást" váltott ki a pletykálkodás, fúrás-faragás visszafogásáról szóló vezetői intelem. Nem egy vállalati kollektívát láttam a totális improduktivitásba fulladni amiatt, hogy egy-két összeférhetetlen munkatárs aktívan alátett neki nem tetsző kollégáknak, de a közvetlen munkahelyi vezető nem csak hogy nem tett semmit, de még tudomást sem volt hajlandó venni a gerjesztett feszültségekről. Kemény pénzek bánják az iyenfajta vezetői nagyvonalúságot a "rendes" cégeknél. Ismerve a Fővárosi Törvényszékhez hasonló elintéző hivatalok belső szubkultúráját, könnyen elképzelhető, hogy ezen elvárások nem minden ok nélkül kerültek bele a sérelmezett utasításba. Erről árulkodik az "egymást segítő munkakultúra" kitétel.
Mindent összevetve, nem tévedünk nagyot, ha a "sok lúd disznót győz" kategóriába soroljuk a történetet, és még akkor is a kirúgott vezetőért ejtünk inkább egy könnyet, ha ő meg az "új seprő jól seper" elvét akarta alkalmazni. Különösen akkor, ha mi ahhoz a táborhoz tartozunk, akik ezt az egész bagázst fizetik.

komment

Címkék: Fővárosi Törvényszék Munkahelyi terror

A bejegyzés trackback címe:

https://tulliheg.blog.hu/api/trackback/id/tr7312586133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása